söndag 5 april 2009

Klubbmästerskap!

Länge sen uppdatering! Har ju börjat skriva en "vanlig" blogg också och det känns lite knäppt att skriva på två håll, särskilt när det inte händer så mycket på hästfronten för min del. Tanken med den här bloggen var ju att Linda och jag skulle skriva tillsammans men hennes intresse är inte så stort och eftersom det mest är hon som sysslar med hästarna så ligger det rätt stilla här. Idag har vi i alla fall varit på tävlingar så en liten historia följer om det:
Startade dagen i stallet vid åttatiden. Ja, Linda hade då varit igång ett tag och Jelina var halvklar och stod och käkade när jag kom. Vi hade bestämt att köra kvart över åtta men vanan trogen kom vi iväg halv nio. Jelina travade glatt in i transporten och en kvart senare var vi på plats i Ravlunda.
Först avklarades en 40 cm-klass med drygt tio startande. Jag hade hedersuppdraget att skriva till Karina som var domare. En liten tjej ramlade av, men slog sig inte. För övrigt många omridningar. Det märktes att både hästar och ryttare var ringrostiga och inte hade hunnit träna så mycket.
Lindas första klass var 60 cm Clear Round och det tyckte Jelina var livat! Hon har inte hoppat alls sen i höstas och Linda hade inte en chans att hålla henne när hon la sig på bettet och drog. Högt över hinderna var hon, men höll på att gå omkull i flera svängar. Felfritt blev det i alla fall!
Andra klassen var LD A:0/A:0 och det var Klubbmästerskapet. Förra året vann ju Linda sin kategori men i år var de ju aningen ringrostiga vilket märktes när hinderna höjdes. En vägran på första och sen en till på tredje hindret, men för övrigt betydligt mer sansat än i första klassen så Linda var nöjd och det såg bra ut. Bådar gott inför säsongen. Lite mer träning så flyter det nog på bättre.
Träningen med Surprice går framåt. Linda har haft henne med på hoppträning i Ravlunda och planerar att ta med henne på nästa träningstävling i Fågeltofta.
Inkörningen av Rosalinda går också framåt. Hon var ute på en skentur för ett tag sen, när hon lyckades sticka för mig men fick sig en minnesbeta när hon tvingades arbeta ett bra tag till och inte fick en chans till att dra. Hon blir nog en bra körhäst så småningom - framåt och orädd. Precis lik sin mamma Rosette!
/Anna

Inga kommentarer: